Dagbesteding

Dagbesteding:

In Nederland maken zo’n 400.000 mensen met een beperking gebruik van dagbesteding. Zij gaan naar dagcentra of werken bij zorgboerderijen, winkels, restaurants of andere werkvoorzieningen.

Bij onze vogelopvang bieden wij dagbesteding plaatsen aan voor mensen met een lichte verstandelijke beperking die in het bezit zijn van een indicatie.

Arbeidsmatige dagbesteding noemen we dit.

Lekker aan het werk in een beschermde, veilige omgeving? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Je besteedt je dag met arbeid in je eigen tempo, bent samen met anderen bezig en doet echt mee. Of je leert onder begeleiding om voor dieren te zorgen. Deze groep werkt door de week van maandag tot en met vrijdag en mogen bij ons niet meer dan 8 dagdelen bezetten. Dit betekent dat zij maximaal 4 dagen werken.

De groep wordt begeleid, en er wordt gestreefd naar groei in de ontwikkeling. De taken die gegeven worden zijn afgestemd op de behoefde en wensen van de werknemer. Er wordt een behandelplan met leerdoelen opgesteld door begeleider en werknemer. Elk kwartaal wordt geëvalueerd hoe het gaat en wat er veranderd moet of kan worden om aan deze behoefde en wensen te blijven voldoen. De taken kunnen bestaan uit koffie zetten en tafeldekken, eten en drinken maken voor de dieren of zelfs zelfstandig hanteren van dieren en hulp bieden bij kleine ingrepen.

Bij ons dagbesteding doen betekent: werken met dieren, werken in een kleine groep met niet meer dan twee verschillende begeleiders. Daarnaast is de locatie in het bos erg rustgevend. Tussen de middag lunchen we samen aan tafel. Er is geen werkdruk!

Voor ons is het belangrijk dat de werknemers van de week ploeg het naar hun zin hebben. Dat ze ruimte krijgen zich te ontwikkelen waar ze kunnen. Dat ze gehoord worden en hun verhaal kunnen doen. Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel.

Bent of kent u iemand die dagbesteding zou willen doen bij de opvang dan komen wij graag met u in contact. U kunt telefonisch een afspraak maken van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur.