Educatie

Educatie en Informatie

Vogelasiel De Paddestoel wil buiten het opvangen en revalideren van in het wild levende dieren graag een stuk informatie en educatie meepakken. Omdat wij het belangrijk vinden dat mensen een goed beeld hebben van wat wij eigenlijk doen in de wildopvang kunnen we dit laten zien.

Het is mogelijk om van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 – 15.00 uur ons een bezoek te brengen voor een rondleiding. Dit kan voor maximaal 4 personen zonder een afspraak te maken. Voor meer personen graag reserveren. Wij nemen de tijd om uitleg te geven over de dieren en de toestand waarin ze verkeren. U hoort de verschillende trajecten die de dieren doorlopen en ziet onze werkwijze met eigen ogen.

Scholen:

Voornamelijk het basisonderwijs heeft geregeld themaweken waarin een bezoek aan de Paddestoel met rondleiding passend zou kunnen zijn. Voor groepen van maximaal 30 leerlingen kunnen wij een rondleiding van gemiddeld 45 minuten organiseren. De groep wordt opgesplitst in 2 groepen van 15 en gaan zo om en om de opvang verkennen. Hierbij worden de dieren laten zien en krijgen ze informatie over de natuurlijke leefwijze van de dieren en de oorzaak en reden van opvang. Tijdens deze rondleiding krijgen de kinderen op een interessante wijze kennis van gevaren voor bijvoorbeeld egels en vogels. Ze leren te zien wat er buiten op straat allemaal leeft en vliegt.

Voor groepen reken wij een tarief van € 2,00 per persoon.

Voor reservering of meer informatie belt u ons van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 16.00 uur.