Dagbesteding

In Nederland maken zo’n 400.000 mensen met een beperking gebruik van dagbesteding. Zij gaan naar dagcentra of werken bij zorgboerderijen, winkels, restaurants of andere werkvoorzieningen.

Bij het vogelasiel bieden wij dagbesteding plaatsen aan voor mensen met een lichte, verstandelijke beperking die in het bezit zijn van een indicatie. Arbeidsmatige dagbesteding noemen we dit.

Lekker aan het werk in een beschermde, veilige omgeving? Daarvoor kun je bij ons terecht. Je besteedt de dag in je eigen tempo, bent samen met anderen bezig en helpt mee met de verschillende werkzaamheden. Je leert onder begeleiding om voor de dieren in de opvang te zorgen en je helpt mee met o.a. het schoonmaken van de dierverblijven. Wij kunnen deze kleinschalige dagbesteding aanbieden van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 u.

Tijdens de dagbesteding word je begeleid en wordt er gestreefd naar groei in de ontwikkeling. De taken- en werkzaamheden worden met elkaar afgestemd. Er wordt een behandelplan met leerdoelen opgesteld door begeleider en werknemer. Elk kwartaal wordt geëvalueerd hoe het gaat en wat er veranderd moet/ kan worden om aan deze behoeften en wensen te blijven voldoen. De taken kunnen bestaan uit koffie zetten en tafeldekken, eten en drinken maken voor de dieren of zelfs zelfstandig hanteren van dieren en hulp bieden bij kleine ingrepen.

Tijdens de dagbesteding zul je werken met- en rondom de dieren in de opvang, in een fijne werkomgeving met een informele werksfeer. Je zult begeleid worden door Janet (assistent-beheerder) en/of Melanie (beheerder), zij zijn tevens je aanspreekpunt. Daarnaast is de locatie midden in het bos erg rustgevend. Tussen de middag lunchen we samen aan tafel. Er is geen werkdruk!

Voor ons is het belangrijk dat iedereen het naar zijn/ haar zin heeft en dat iedereen de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen waar ze kunnen. Je verhaal kunnen doen en gehoord worden is bij ons belangrijk en vertrouwen staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Op het moment hebben wij nog een aantal plekken voor de dagbesteding beschikbaar.

Bent/ kent u iemand die interesse heeft in dagbesteding bij het vogelasiel? U mag altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of om vragen te stellen. Daarnaast is het mogelijk om vrijblijvend een afspraak te maken om de opties met ons te bespreken. U kunt telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 u. Als u vraagt naar Janet of Melanie kan 1 van ons u verder helpen.