Vogelasiel houdt open dag

Bent u ook benieuwd waar de in het wild levende gewonde en zieke dieren worden opgevangen? Kom dan zondag 15 juli een kijkje nemen bij Vogelasiel De Paddestoel aan de Jan Verfailleweg 620A.

De Paddestoel is een opvangcentrum voor inheemse vogels en andere inheemse dieren. In De Paddestoel worden dieren verzorgd, eventueel behandeld en vervolgens na genezing weer uitgezet. Publiek kan zondag 15 juli een kijkje nemen bij de op dit moment opgevangen dieren en kan allerlei vragen stellen aan de bestuursleden, beheersters en vrijwilligers.

Er staan die dag zo’n twaalftal kramen van onder anderen de Dierenambulance (met knuffeldierdokter), De Vogelwerkgroep, De Waddenvereniging, voorlichting vleermuizen door Jan Boshamer (let op dit is tot 12.30 uur) en nog veel meer. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals geschminkt worden, een grabbelton, eendjes vissen, braakballen pluizen, raad- en bibberspiraalspelletjes.

Donatietafel
Gezien de ligging van het asiel (midden in de bossen en op loopafstand van de zee en de Helderse Vallei) kan langs komen bij de open dag een mooie combinatie zijn om er op zondag even uit te zijn en meteen kennis te maken met deze opvang. “We zien u heel graag tegemoet zondag 15 juli”, zo laat de organisatie weten. “Mocht u ons willen steunen, dan kan dat door iets te doneren op onze donatietafel. Denk hierbij aan kattenvoer uit blik, meelwormen, gemengd graan, stro, hooi, waspoeder, allesreiniger, afwasmiddel etc.”

Publiek is welkom van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de Helderse Vallei of op de parkeerplaats bij Restaurant Duinoord.

 

Bron: DenHelderActueel

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *